Points of Interest

Πηγές Αργυρούπολης

INSPIRED BY MOMENTS OF CALM

Η Αργυρούπολη βρίσκεται  ανάμεσα στον ποταμό ´Μουσελά´ και στο ποτάμι που διέρχεται μέσα απο το φαράγγι του Πετρέ, 5 χμ απο την Επισκοπή. Το χωριό ειναι γνωστό για τις πηγές και τους καταράκτες του. Οι αρχαίοι Ρωμαίοι έχτισαν λουτρά λόγω των φυσικών πηγών, απομειναρια των οποίων μπορούμε να δούμε μέχρι και σήμερα. Στην κατω πλευρά του χωριού, στις πηγές μπορει να βρει κανεις ταβέρνες με παραδοσιακά κρητικά πιατα οπως το ´αντικρυστό.

Παναγιά Αντιφωνήτρια. Μυριοκεφάλα

INSPIRED BY MOMENTS OF CALM

Το μοναστήρι της Παναγίας της Αντιφωνητριας βρίσκεται στο χωριό Μυριοκεφαλα 5 Χμ από την Επισκοπή. Ειναι ενα απο τα παλαιότερα μοναστήρια στην Κρήτη, χτισμένο μόλις τον 11ο αιώνα.
Κεντρικά στην αυλή του μοναστηριού βρισκεται μια μικρή εκκλησία αφιερωμένη στην Παναγία η οποία γιορτάζει στις 8 Σεπτεμβριου. Η εκκλησία ειναι διακοσμημένο με τοιχογραφίες του 11ου και του 13ου αι.
Σημερα δεν λειτουργεί ως μοναστήρι αλλα η εκκλησία του λειτουργεί ως ενοριακη.

Λίμνη Κουρνά

INSPIRED BY MOMENTS OF CALM

Η λίμνη του Κουρνά ειναι η μοναδική φυσική λίμνη γλυκού νερού στην Κρήτη και βρίσκεται μόλις 13 χμ απο το κατάλυμα μας. Αποτελεί ιδανικό προορισμό για φυσιολάτρες και για όσους θέλουν να απολαύσουν εναν περίπατο γυρω απο τη λίμνη. Στην μια όχθη της λίμνης βρισκονται καφετέριες και ταβέρνες και ενοικιάζονται υδροποδήλατα και κανό.

Αρχαιολογικό Μουσείο
Ρεθύμνου

INSPIRED BY MOMENTS OF CALM

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ρεθύμνου στεγάζεται από το 1991 στο πενταγωνικό κτίριο, το οποίο βρίσκεται  μπροστά από την κύρια πύλη της Φορτέτζα.
Στις συλλογές περιλαμβάνονται ευρήματα από σπήλαια, οικισμούς και νεκροταφεία μινωικών χρόνων, καθώς και αντικείμενα γεωμετρικών, αρχαϊκών, κλασικών, ελληνιστικών και ρωμαϊκών χρόνων που βρέθηκαν στις ανασκαφές σημαντικών αρχαίων πόλεων.

Κέντρο Τεχνών &
Βυζαντινής Παράδοσης

INSPIRED BY MOMENTS OF CALM

Πολυχώρος πολιτισμού στην καρδιά της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου. Πραγματοποιεί Εκθέσεις Ζωγραφικής, Γλυπτικής, Μουσικές βραδιές, Θεατρικά δρώμενα κ.α.
Διαθέτει Εργαστήριο Ζωγραφικής και εργαστήριο Βυζαντινών Τεχνών με συλλογή σε Αγιογραφίες, Προσωπογραφίες Φαγιούμ, Νωπογραφίες – αντίγραφα από τοιχογραφίες της Πομπηίας και Σαντορίνης , Ψηφιδωτά , Κεραμικά κ.α.

Ιστορικό – Λαογραφικό Μουσείο Ρεθύμνου

INSPIRED BY MOMENTS OF CALM

Το ιστορικό – Λαογραφικό Μουσείο Ρεθύμνου βρίσκεται 16,6 χμ από την Επισκοπή. Στεγάζεται σε ένα βενετσιάνικο κτίριο, ιστορικό διατηρητέο μνημείο του 17ου αι. Οι εκθεσιακοί χώροι του Μουσείου εκτείνονται σε πέντε αίθουσες και περιλαμβάνουν κυρίως αντικείμενα της παραδοσιακής χειροτεχνίας και λαϊκής τέχνης. Στόχος του Ιστορικού – Λαογραφικού Μουσείου Ρεθύμνης είναι να εξελιχθεί σε ένα σύγχρονο ερευνητικό και εκπαιδευτικό κέντρο για τη διάσωση του Λαϊκού πολιτισμού της Κρήτης.

Ιστορικό – Λαογραφικό Μουσείο Γαβαλοχωρίου

INSPIRED BY MOMENTS OF CALM

Το μουσείο περιλαμβάνει 7 αίθουσες στις οποίες αναπτύσσονται οι εξής ενότητες: “Καμαρόσπιτο”, “Μετάξι”, “Κεραμεικά”, “Κοπανέλι”, “Πετράδες-Λιθοξόοι”, “Εκκλησία, Ξυλογλυπτική”.
Στο ιστορικό τμήμα του Μουσείου εκτίθενται όπλα και σπαθιά από τους μακροχρόνιους αγώνες των Κρητικών για ελευθερία, μικρό μέρος των ζωγραφικών πινάκων και ιστορικών λιθογραφιών, στις οποίες απεικονίζονται παραστατικά τα σημαντικότερα γεγονότα της Ελληνικής και Κρητικής ιστορίας. Νομίσματα Ρωμαϊκά, Βυζαντινά, Βενετσιάνικα, Τουρκικά, Κρητικής Πολιτείας και νόμισμα των Συρακουσών (405-345 π.Χ.). Επίσης μετάλλια Γαβαλοχωριανών, κερδισμένα στα πεδία μαχών.

Κάστρο Φορτέτζα

INSPIRED BY MOMENTS OF CALM

Το βενετσιάνικο φρούριο της Φορτέτζας είναι κτισμένο πάνω στο λόφο του Παλαιοκάστρου, στα δυτικά της σημερινής πόλης. Τα λαξεύματα που εντοπίστηκαν σε διάφορα σημεία του λόφου, μαρτυρούν την ύπαρξη της ακρόπολης πάνω στο βράχο. Ο οικισμός μάλλον βρισκόταν κοντά στο λιμάνι.
Σήμερα το φρούριο της Φορτέτζας αποτελεί το πιο σημαντικό μνημείο του Ρεθύμνου, σήμα κατατεθέν της πόλης. Στα αναστηλωμένα κτίριά του φιλοξενεί πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκθέσεις, ενώ στον προμαχώνα του Προφήτη Ηλία βρίσκεται το μικρό Δημοτικό Θέατρο “Ερωφίλη”.

Ενετικό Λιμάνι
Ρεθύμνου

INSPIRED BY MOMENTS OF CALM

Το Ενετικό Λιμάνι του Ρεθύμνου, αποτελεί ένα από τα γραφικότερα σημεία της παλιάς πόλης με σήμα κατατεθέν τον Αιγυπτιακό φάρο και τον λιμενοβραχίονα που κάποτε προστάτευε το λιμάνι και φτιάχτηκε από τους Ενετούς τον 13ο αιώνα.
Το λιμάνι σφύζει από ζωή το καλοκαίρι, όταν οι ταβέρνες βγάζουν τα τραπέζια έξω και προσκαλούν τους περαστικούς να καθίσουν για να απολαύσουν την ελληνική κουζίνα.
Από το Ρέθυμνο ξεκινούν μικρά πλοία για ημερήσιες εκδρομές στις γειτονικές παραλίες.

Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

INSPIRED BY MOMENTS OF CALM

Βρίσκεται στην καρδιά της παλιάς ιστορικής πόλης, κάτω από το ενετικό τείχος και το Αρχαιολογικό Μουσείο.
Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης από το 2009 αποτελεί ένα σύγχρονο μουσειακό χώρο υψηλών προδιαγραφών περίπου 1000 τ.μ. ο οποίος μετά τις εργασίες επέκτασης και πλήρους αναστήλωσής του συμπλήρωσε την παλιά Δημοτική Πινακοθήκη «Λ. Κανακάκις» (1992) και το Κέντρο Σύγχρονης Εικαστικής Δημιουργίας (1995).

Δημοτικός Κήπος
Ρεθύμνου

INSPIRED BY MOMENTS OF CALM

Ο δημοτικός κήπος Ρεθύμνου είναι ένα αξιοθέατο που βρίσκεται κοντά στο κέντρο της πόλης του Ρεθύμνου, στην πλατεία Τεσσάρων Μαρτύρων.
Ένας πνεύμονας πρασίνου που διαθέτει παιδική χαρά, βρύσες με τρεχούμενο νερό, συντριβάνι και καφενείο και θεωρείται ιδιαίτερα ξεχωριστός, αφού φιλοξενεί σπάνια είδη φυτών, ενώ χρησιμοποιείται και ως τόπος άθλησης, αλλά και πολιτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, όπως η γιορτή του κρασιού και άλλα.

Vardinoyannis Avenue
Episkopi Rethymnou ~ Crete ~ Greece
t. 0030 6948 545 342 ~ 0030 6948 594 662
e:info@jasmineholidayvilla.gr

FIND US ON SOCIAL

31° C | 87.8° F

WEATHER FORECAST

Vardinoyannis Avenue
Episkopi Rethymnou ~ Crete ~ Greece
t. 0030 6948 545 342 ~ 0030 6948 594 662
e:info@jasmineholidayvilla.gr

FIND US ON SOCIAL

31° C | 87.8° F

WEATHER FORECAST